Skip to main content

Hälsocentralen Falken

– den lilla vårdcentralen med det stora hjärtat

Hälsocentralen Falken är den lilla vårdcentralen med det stora hjärtat. Vi är en privat, icke vinstdriven vårdcentral som har avtal med Region Kronoberg. Vårt bolag drivs av samhällsföreningarna Alstermo, Fröseke och Älghult tillsammans med lokala företag.

Vår målsättning på hälsocentralen är att ha hög medicinsk kompetens, god tillgänglighet, ett bra bemötande och därigenom att ge alla en trygg och säker vård.

Förutom läkarmottagning erbjuder vi distriktssköterskemottagning, barnhälsovård, diabetesmottagning, Astma/Kol-mottagning, medicinsk fotvård,  psykosocial verksamhet, provtagning samt fysioterapeut.

Vår läkare är specialist i allmänmedicin, som möter människor i alla åldrar med olika hälsorelaterade problem. Eftersom du träffar samma läkare under lång tid kan läkaren bygga upp en god kunskap om hela din sjukdomshistoria.

Du listar dig enkelt genom att logga in på 1177.se E-tjänster, eller kontaktar du oss, så skickar vi en vårdvalsblankett hem till dig.

Vi har just nu ett tillfälligt listningstak

Från och med den 1 december 2023 har vi ett tillfälligt listningstak som gäller i ett år framåt eller tills vi säger upp det. Det innebär att man inte kan lista sig på Falken under denna perioden. Undantagna gäller för nyinflyttade, äldreboende och nyfödda. Tack för er förståelse.

Teamet

MICHAELA WREINERTH

Distriktssjuksköterska

MARIE-LOUISE LINDBLAD

Medicinsk fotvårdsterapeut

SANDRA HARRYSSON

Undersköterska

DAN DIETRICHSSON

Beteendevetare / KBT-terapeut

GRETHE AKSELBERG

Lokalvårdare

JOSEFINE WAHLSTRÖM

ST-Läkare

LENA ERLANDSSON

Verksamhetschef / Sjuksköterska

ANNICA CRONHOLM

Sjuksköterska Företagshälsovården

MARIE GUSTAFSSON

Distriktssjuksköterska

LINDA GILLSJÖ

Sjuksköterska

Bianca Mihai

Sjuksköterska

Catharina Persson-Ingvarsson

Distriktsläkare

Johanna Rosell

Distriktsköterska

Marie Winkler Törner

Distriktsläkare

Linda Johansson

Sjuksköterska

Lina Wistrand

Fysioterapeut

Malin Heigis

Allmän specialist